Problemen met synchronisatie van contacten met gebruikersstatussen oplossen

Nadat u een contactenlijst hebt gedeeld met uw teamleden, worden de contacten automatisch gesynchroniseerd met hun Google-contacten. Maar soms gaan de dingen niet zoals verwacht. U hebt misschien collega’s die klagen over ontbrekende contacten of, erger nog, die de gedeelde contacten helemaal niet zien in hun Google Contacten. Geen zorgen, problemen met het synchroniseren van contacten zijn eenvoudig op te lossen.

In deze tutorial zullen we de verschillende gebruikersstatussen onderzoeken en hoe we die problemen met de synchronisatie van contacten kunnen oplossen.

Benodigde tijd: 3 minuten.

Eerst moet u in uw dashboard Gedeelde contacten de deelinstellingen controleren van het label dat niet correct deelt.

1. Om toegang te krijgen tot uw dashboard voor gedeelde ® dashboard, logt u in op uw Shared Contacts for Gmail® account.

Klik bovenaan op de knop “Aanmelden met Google”.

Sign in to your Shared Contacts Manager on Shared Contacts for Gmail

2. Klik op het pictogram “Delen

Door op het deelpictogram te klikken, krijgt u toegang tot de status van de medewerker met wie u het label hebt gedeeld.

Click on the Share icon

3. Controleer in de instellingen voor delen of er een waarschuwing naast de gebruiker staat.

In het gedeelte ‘Status’ van de instellingen voor delen, krijgen alle medewerkers een status te zien die aangeeft of het delen is gelukt of wat het delen belemmert. Dit zou controleren of er problemen zijn met de synchronisatie van contacten of een heel ander probleem.

Warning message - User Suspended

Gebruikersstatus om synchronisatiefouten te herstellen

Fout UitlegWat moet ik doen?
Verzonden uitnodigingDeze medewerker is uitgenodigd om de gedeelde lijst te zien, maar heeft de uitnodiging nog niet geaccepteerd.
1. Klik op de knop “Uitnodiging opnieuw versturen”.

2. Als uw medewerker de uitnodiging nog steeds niet heeft ontvangen, vraag hem dan in zijn spamfolder te kijken en een e-mail te sturen met als onderwerp “heeft contacten met u gedeeld”. Indien gevonden, vraag hen op de knop “Not Spam” te klikken en de uitnodiging te aanvaarden.

3. Als de uitnodiging nog niet is verzonden, kopieert u de uitnodigingslink en stuurt u die in een e-mail of een chatbericht naar uw medewerker.

4. Als u degene bent die de uitnodiging opent, zorg er dan voor dat u dat doet vanuit een incognitovenster. Log in met de uitgenodigde gebruikersaccount.
Gebruiker geschorst
Het lijkt erop dat deze gebruiker door uw beheerder is geschorst in de beheerconsole van Google Workspace.

1. Als u de beheerder van het Google Workspace-domein bent, meldt u zich aan bij uw Google Workspace-administratieconsole. Zorg ervoor dat deze gebruiker niet geschorst is.

2. Als u niet de beheerder van het domein bent, vraag dan de beheerder om de gebruiker te schorsen.

3. In het geval dat de gebruiker niet is geschorst in Google Admin, neem dan contact op met onze ondersteuning en wij zullen het probleem vanuit de backend oplossen.
Niet genoeg licentiesDe contactenlijst kon niet worden gedeeld met deze gebruiker omdat er niet genoeg licenties zijn.
1. Controleer of u geen licenties hebt die worden gebruikt door oude of verwijderde gebruikers. Als dat zo is, geef deze licenties dan vrij.

2. Als je nog steeds niet genoeg licenties hebt, koop dan extra licenties.

3. Klik op de knop “Synchronisatie forceren”.

4. Als u dit bericht echter nog steeds ziet terwijl u over beschikbare licenties beschikt, neem dan contact op met onze ondersteuning. We zullen het probleem aan de achterkant oplossen.
Gedeeltelijk gedeeld (voor groepen)Sommige gebruikers die tot deze groep behoren, kunnen de gedeelde contacten niet zien. Klik op “Groepsleden” om hun status te controleren.
1. Klik op “Groepsleden” om de status van de gebruikers in die groep te zien.

2. Als gebruikers een hier vermelde status vertonen, probeer deze dan op te lossen met behulp van onze aanbevelingen.

3. Als de gebruiker een oude of verwijderde gebruiker is, meldt u zich aan in uw Google Workspace-administratieconsole en verwijdert u hem uit de groep.

4. Klik op de knop “Synchronisatie forceren”.

5. Als het probleem echter aanhoudt, neem dan contact op met onze ondersteuning en wij zullen het probleem aan de achterkant oplossen.

Gebruiker ingetrokken
De toegang tot Gedeelde Contacten voor Gmail is ingetrokken voor deze medewerker om de volgende redenen:

De gebruiker heeft direct de toegang tot zijn Google Contacten ingetrokken. Om dit probleem op te lossen, stuurt u opnieuw een uitnodiging zodat de gebruiker toegang kan verlenen [Resend invite button]

De gebruiker behoort tot een domeinorganisatie die geen toegang heeft tot Gedeelde contactpersonen voor Gmail. Om dit probleem op te lossen, kunt u contact opnemen met uw domeinbeheerder en hem vragen toegang te verlenen.
1. Vraag de gebruiker om zich aan te melden op het dashboard “Gedeelde contacten” en de toegang te autoriseren.

2. Meld u aan bij de beheerconsole van Google Workspace. Zorg ervoor dat de app is geïnstalleerd voor een organisatie die deze gebruiker bevat. Controleer ook of de toegang tot Gedeelde Contacten correct is toegekend voor het domein.

3. Meld u aan bij de Google Marketplace en klik op “Admin Installeren” en autoriseer vervolgens de applicatie.
Gebruiker is verwijderdDe account van de medewerker is verwijderd. Verwijder alle labels van deze gebruiker om zijn licentie vrij te maken.
1. Log in op het management dashboard van de gebruiker en maak vervolgens de licentie van deze gebruiker vrij.

2. Maar als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met onze ondersteuning. We zullen het probleem aan de achterkant oplossen.

Gebruiker verbodenHet account van deze medewerker blijkt verboden te zijn door Google. Het gebeurt meestal wanneer spamming gedrag wordt gedetecteerd met deze gebruikersaccount. Daarom raden wij u aan contact op te nemen met Google Support.
1. Klik op de knop “Synchronisatie forceren

2. Controleer in uw Google Workspace Admin Console of de gebruiker is verbannen

3. Als de gebruiker verboden is in de console, neem dan contact op met Google Support

4. Als de gebruiker echter niet in Google is verbannen, neem dan contact op met onze ondersteuning en wij zullen het probleem vanuit de backend oplossen.

Upgrade (algemeen voor website)De versie van Shared Contacts die u gebruikt staat het type delen dat u probeert uit te voeren niet toe.
1. Upgrade naar een hogere editie van “Shared Contacts”.

2. Verwijder de toegang tot deze medewerker/groep uit het contactlabel.

3. Blijft het probleem echter bestaan, neem dan contact op met onze ondersteuning. We zullen het probleem aan de achterkant oplossen.

Upgrade
De productversie die u gebruikt staat de volgende typen delen niet toe:

– Externe gebruikers delen op BASIC of PRO versie.

– Gebruikers delen groepen op BASIC-versie.

– Meer dan 10 groepen delen op BASIC-versie

– Meer dan 250 contacten per groep delen op BASIC-versie.

– Directory label delen op Lite of Business versie.

– Domein delen in de LITE-editie.

Upgrade uw versie om onbeperkt te kunnen delen!
Onbekende medewerkerDit e-mailadres lijkt onjuist. Controleer de spelling en controleer of deze gebruiker of groep nog bestaat.
1. Controleer de spelling van het e-mailadres.

2. Klik op de knop “Synchronisatie forceren”.

3. Als u Shared Contacts alleen voor een suborganisatie hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat deze gebruiker tot de suborganisatie behoort in Google Workspace admin.

4. Blijft het probleem echter bestaan, neem dan contact met ons op om het probleem in de backend op te lossen.

Over QuotaDeze gebruiker heeft zijn opslagquota voor Google Contacten bereikt.
1. Nodig de gebruiker uit om zijn aantal Google Contacten te optimaliseren.

2. Klik op de knop “Synchronisatie forceren”.

3. Blijft het probleem echter bestaan, neem dan contact op met onze ondersteuning. We zullen het probleem aan de achterkant oplossen.
Het delen vanHet delen met deze gebruiker is bezig
1. Klik op de verversingsknop van uw browser.

2. Klik daarna op de knop “Forceer synchronisatie” en wacht 15 minuten.

3. Zorg ervoor dat uw toestemming niet “Alleen bekijken” is. Klik daarna op de knop “Synchronisatie forceren”.

4. Als het probleem echter aanhoudt, neem dan contact op met onze ondersteuning. We zullen het probleem aan de achterkant oplossen.

Daar heb je het! Problemen met het synchroniseren van contacten oplossen is niet zo technisch als het klinkt. U kunt contact met ons opnemen als u nog vragen heeft.