Contactlabels rechtstreeks delen vanuit Gmail

Gebruikers van Shared Contacts for Gmail kunnen contactlabels (lijsten) rechtstreeks vanuit hun Gmail-dashboard delen dankzij de Shared Contacts for Gmail Add-on. Met de add-on kunnen zowel de ontvanger als de afzender contactgegevens van een e-mail ontvangen en delen vanuit hun Gmail-dashboard.

Benodigde tijd: 4 minuten.

We gaan u precies laten zien hoe u die contacten vanuit Gmail kunt delen.

1. Voer uw Gmail-account in en klik op het ‘+’-pictogram aan de rechterkant van uw scherm.

Google Workspace Marketplace wordt geladen > zoek Gedeelde contacten voor Gmail > klik op de app > klik op Installeren en volg de pop-ups. U hebt de Gmail Add-On met succes geïnstalleerd.

Voer uw Gmail-account in en klik op het '+'-pictogram aan de rechterkant van uw scherm.

2. Klik op de Gmail Add-on en zoals u ziet verschijnt de Add-on extensie aan de rechterkant.

Klik op het Contactboek.

Add-on extension will appear on the right hand side and click onto the contact book

3. Selecteer het label dat u wilt delen.

U kunt de contactlabel(s) filteren met de pijltjes naar beneden.

How to Share a Contact Label Directly From Gmail

4. Klik binnen het gekozen label op “Deel deze contactenlijst”.

U kunt nieuwe contacten aan het label toevoegen door te klikken op “Voeg nieuw contact toe aan deze lijst”.

click “Share this contact list”.

5. Voer medewerkers in met wie u dit label wilt delen.

Klik aan de rechterkant op de pijl omlaag om alle opties voor toegangsrechten te bekijken. Wanneer u tevreden bent met uw beslissingen, klikt u op “Delen”.

Type in collaborators and set access permissions

6. In deze stap hebben gebruikers de mogelijkheid om hun instellingen voor Mobile & Outlook in te stellen en eventueel machtigingen te wijzigen.

Gebruikers kunnen toegangsrechten toekennen (“Alleen bekijken” , “Kan bewerken” enz.) door te klikken op de pijl naar beneden op “Alleen bekijken”.

Chose Mobile & Outlook settings to sync shared google contacts

7. Gefeliciteerd! U hebt een contactlabel gedeeld vanuit uw Gmail Add-On!

You have shared a contact label from your Gmail Add-On!

Takeaway:

Het delen van contacten in het Google ecosysteem is een van de meest gevraagde functies. En toch kan het niet alleen met Google Contacts. Vandaar dat Shared Contacts for Gmail werd gecreëerd.