Deel uw Pipedrive contacten met uw team bijna zonder kosten

Pipedrive is een uitstekend CRM gebleken omdat het meerdere integraties met bijna alle online diensten mogelijk maakt. Het laat collega’s toe om klanten met elkaar te delen. Het kost echter 15 tot 99 dollar per maand per gebruiker. Dit kan een aanzienlijke kostenpost zijn voor organisaties die rekening moeten houden met hun talrijke werknemers die […]

Pipedrive is een uitstekend CRM gebleken omdat het meerdere integraties met bijna alle online diensten mogelijk maakt. Het laat collega’s toe om klanten met elkaar te delen. Het kost echter 15 tot 99 dollar per maand per gebruiker. Dit kan een aanzienlijke kostenpost zijn voor organisaties die rekening moeten houden met hun talrijke werknemers die licenties nodig hebben.

Nu kunnen alle leden van uw organisatie toegang krijgen tot uw Pipedrive contacten dankzij Google en Shared Contacts®, en zelfs nieuwe toevoegen of bijwerken als u ze de juiste toestemming geeft, zonder dat u een licentie aan Pipedrive hoeft te betalen!

Gids voor het delen van Pipedrive-contacten met uw team

Benodigde tijd: 3 minuten.

  1. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u uw HubSpot-contacten kunt delen met uw collega’s. U moet een label aanmaken (groepsmap).

  2. Om een label te maken, logt u in op uw Share Contacts for Gmail®-account. Klik vervolgens op het ‘+ -logo.


    Om een label aan te maken logt u in op uw Share Contacts for Gmail®-account en klikt u op het toevoegingslogo.

  3. Maak een label. Wij raden u sterk aan het label “Pipedrive Contacts” te noemen.


    Geef het label de naam

  4. Voeg de medewerkers toe die toegang moeten hebben tot deze contactpersonen en stel hun toegangsrechten in.

    Wij stellen voor de toegangsrechten in te stellen op “Kan bewerken”, omdat gebruikers dan de contacten kunnen bijwerken of nieuwe contacten kunnen aanmaken, en de wijzigingen direct in het CRM worden weergegeven.
    Voeg de medewerkers toe die toegang moeten hebben tot deze contactpersonen en stel hun toegangsrechten in.

  5. U hebt nu uw “Pipedrive Contacts” label ingesteld op uw Shared Contacts for Gmail® account. Nu moet je de synchronisatie instellen in Pipedrive. U begint met het inloggen op uw Pipedrive account.

  6. Klik op Google onder ‘Marktplaats’.


    Klik op Google onder 'Marktplaats'.

  7. Zoek naar Google Calendar (het omvat Google Contacts) > Klik op ‘Visit site to install.

    Volg alle toegangsverzoeken die daarna verschijnen.
    Zoeken naar Google Agenda (het omvat Google Contacten)

  8. Op de pagina ‘Synchronisatie van contacten’ klikt u op de knop ‘Verbinden’ voor uw account, of klikt u op ‘Nieuwe account toevoegen’ als de gewenste account niet aanwezig is.

    In de pagina

  9. Doe het volgende op de Contacten Synchronisatie pagina: Kies in de‘GroepContacten’ het label dat u eerder hebt aangemaakt ‘Pipedrive Contacten’, en selecteer onder ‘Synchronisatierichting’ de synchronisatieoptie ‘Tweezijdig’.

    Selecteer de Two-Way Sync. Dit is nodig als u wilt dat sommige niet-gelicentieerde gebruikers de contacten bijwerken (degenen met “Kan bewerken”-toestemming in Gedeelde contacten®).
    Sync Direction' selecteer de 'Two-Way' sync optie.

  10. Om te zien of de synchronisatie succesvol was in uw Shared Contacts® account, logt u gewoon in en klikt u op het label ‘Pipedrive Contacts’. Zoals u ziet is het label ‘Pipedrive Contacts’ gevuld met de CRM-contacten voor u en uw medewerkers.


    Het label 'Pipedrive Contacts' is gevuld met de CRM-contacten voor u en uw medewerkers.

  11. U kunt ook (de volgende dag) controleren of de synchronisatie de andere kant op werkt door een contact in Shared Contacts® bij te werken. Controleer vervolgens de update in uw CRM.

    Merk op dat de synchronisatie om het uur gebeurt.


Problemen oplossen

Als je na het verbinden van je Google-contacten met Pipedrive nog steeds geen toegang hebt tot de contacten van het gedeelde label, zorg er dan voor dat je de “Mobile & Outlook” toggle hebt ingeschakeld.

Wij raden ten zeerste aan ervoor te zorgen dat de toggle voor Mobiel en Outlook altijd is geselecteerd. Door de toggle te activeren worden je gedeelde contacten gesynchroniseerd met je algemene Google Contacten en niet alleen zichtbaar in je gedeelde labels, waardoor integraties met Zoom en andere verschillende apps probleemloos verlopen.
Als u na het verbinden van uw Google-contacten met Pipedrive nog steeds geen toegang hebt tot de contacten van het gedeelde label, zorg er dan voor dat u de toggle

Zo simpel is het! Nu kunt u uw Pipedrive CRM contacten delen met uw hele organisatie zonder dat u meer licenties binnen Pipedrive hoeft te kopen! Allemaal dankzij Shared Contacts for Gmail®.

Back to Integrations
Back to resources