Contactgegevens exporteren wanneer een werknemer vertrekt

Het is vaak een uitdaging om alle contacten van een werknemer te achterhalen, vooral wanneer deze besluit de organisatie te verlaten. Gedeelde contacten voor Gmail zorgt voor een naadloze overdracht van de organisatorische contacten van die gebruiker.

Er zijn twee manieren om gemakkelijk het eigendom van die contacten te krijgen:

Een manier is het volgen van Hoe verander ik het eigendom van een Google Contact Label, deze methode vereist dat de gebruiker eenvoudig zijn eigendom van een gedeeld label overdraagt door de toegangsrechten te wijzigen.

Als u om de een of andere reden de voorkeur geeft aan een alternatieve methode, kunt u contacten exporteren vanuit het Google Workspace-account van uw werknemer. U moet eerst het wachtwoord van Google Admin opnieuw instellen, zodat u kunt inloggen op het gebruikersaccount. Zodra u toegang heeft tot de werknemersaccount, volgt u de onderstaande stappen om verder te gaan met deze methode:

Benodigde tijd: 4 minuten.

1. Toegang tot uw Google-contacten

2. Klik op Exporteren in het linker menu

Export Google Contacts

3. Kies de contacten die u wilt exporteren en zorg ervoor dat u ‘Google CSV’ kiest als bestandstype > Druk op “Exporteren”.

Hier exporteren we alle contacten van deze gebruiker. Als u alleen een specifiek label wilt exporteren, klikt u op het pijltje naast contactpersonen en kiest u het label dat u wilt exporteren. kies 'Google CSV' als bestandstype

4. Om deze contacten naar een ander Google Workspace-account te importeren, logt u eerst in bij Google Contacts van de gebruiker naar wie u deze contacten gaat importeren. Zodra u bent ingelogd, klikt u op “Importeren” in het menu aan de linkerkant.

import these contacts to another Google Workspace account

5. Klik op “Bestand selecteren” en selecteer het bestand dat u eerder hebt geëxporteerd > Klik op “Importeren”.

select the CSV file you have exported with your google contacts

6. Daar heb je het! Alle geëxporteerde contacten zijn succesvol geïmporteerd.

All the CSV exported Google contacts are successfully imported.

Dat is het, je bent klaar! Je hebt niet alleen contacten geëxporteerd, je hebt ook geleerd om in enkele minuten contacten te importeren in een account van een andere gebruiker, dankzij Gedeelde contacten voor Gmail.