Hoe gedeelde contacten samen te voegen in Google Contacten

Google-gebruikers kunnen dubbele contacten samenvoegen om hun contactenboek te stroomlijnen en te organiseren! Als gebruikers dubbele contacten hebben of gewoon verschillende contacten uit gedeelde labels willen samenvoegen, is Shared Contacts for Gmail® een uitkomst.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Volg de onderstaande stappen voor een naadloze samenvoeging:

1. Ga naar uw Google Contact-interface en zoek de Google-contacten die u wilt samenvoegen.

search the Google contacts you would like to merge into one

2. Controleer of zij behoren tot geen enkel label of tot een label dat niet wordt gedeeld, door op het contact te klikken.

Als ze behoren tot een gedeeld label waarin u ten minste de machtigingen “Kan verwijderen” heeft, waaronder “Kan verwijderen”, “Kan opnieuw delen” en “Is eigenaar”. Zo niet, vraag dan de eigenaar van het gedeelde label om uw rechten te verhogen.
    Check that they either belong to no label or a label that is not shared

3. Ga terug naar de gezochte contacten, en selecteer ze.

Go back to the searched contacts, and select them.

4. Klik op het samenvoegingspictogram

Click on the merge icon to merge your duplicated google contacts

5. Open Shared Contacts, en klik op het “Sync” icoon om de veranderingen te versnellen (als u niet klikt, zullen de veranderingen tussen de 15 en 30 minuten duren).

Open Shared Contacts, click on the "Sync" icon to accelerate the changes

Problemen oplossen

Wat moet ik doen als ik mijn dubbele contacten samenvoeg, maar ze blijven na een tijdje terugkomen?

Gebruikers kunnen gedeelde labels ontvangen van verschillende beheerders/eigenaars, zodat het mogelijk is dat gebruikers hetzelfde contact ontvangen, maar met verschillende informatie. Wanneer u meerdere contacten probeert samen te voegen tot één, keren de wijzigingen terug naar het oorspronkelijke contact. Dit komt omdat de gebruiker niet de juiste rechten heeft om deze bewerking uit te voeren, waardoor de wijzigingen niet blijven hangen. Gebruikers moeten de eigenaar van het gedeelde label vragen hun toestemmingsniveau te verhogen (zoals vermeld in stap 2). Users must ask the owner of the shared label to increase their permissions (as stated in step 2).

Daar heb je het, eenvoudig samenvoegen!