Hoe kunt u contacten die u met anderen hebt gedeeld ongedaan maken?

Als u per ongeluk een contactlabel met de verkeerde gebruiker hebt gedeeld, of misschien de toegang van een oude werknemer moet intrekken, kunt u met Gedeelde contacten voor Gmail aan de slag. Maak je geen zorgen, het is gemakkelijk om contacten weer te delen.

Wij raden onze gebruikers ten zeerste aan hun Google-contacten te beheren en te bewerken vanuit Shared Contacts for Gmail. Als je om de een of andere reden liever je contacten rechtstreeks vanuit Google Contacten beheert, maak je dan geen zorgen, we laten je beide manieren zien om je contacten in een paar seconden gemakkelijk weer te delen!

Benodigde tijd: 2 minuten.

Of u nu contacten van een individu of een groep wilt verwijderen, volg deze eenvoudige stappen hieronder:

1. Meld u aan bij uw gedeelde contactenbeheerder

Klik op de knop “Aanmelden met Google” bovenaan uw scherm.

Sign in to your Shared Contacts Manager on Shared Contacts for Gmail

2. Klik op het deel-icoon van het label met de gebruiker die u wilt verwijderen.

Het deel-icoon staat naast de avatars van de medewerkers.

Click on the share icon of the label which has the user you would like to remove.

3. Alle medewerkers van het label zullen hier verschijnen. Verwijder gewoon de medewerkers of groepen door op het prullenbakicoon te klikken.

Vergeet niet op “Wijzigingen opslaan” te klikken om uw keuze te valideren.

click on the bin icon on as many collaborators you would like to unshare this contact label with

4. U kunt het delen ook rechtstreeks vanuit Google Contacts ongedaan maken als u de Google Contacts Share Chrome Extension gebruikt.

Klik gewoon op de “X” om de medewerker(s) te verwijderen, en vervolgens op “Wijzigingen opslaan”.

click on the “x” to remove the collaborator from a shared contact label

5. Zoals u kunt zien, zijn er geen medewerkers meer als u het deelpictogram opnieuw invoert!

Gefeliciteerd, je unsharing was succesvol!

Unsharing was successful

Zie je, dat was makkelijk! U hebt uw contactlabel(s) in enkele seconden met succes losgekoppeld. Er is ook geen melding aan de persoon dat u het contactlabel hebt losgekoppeld.